"Onze groeiplannen zijn top! Ik geloof er heilig in dat het kán. Maar als ik dan naar onze mensen kijk, slaat de twijfel toe...". Het is niet de eerste keer dat een gedreven ondernemer me in vertrouwen neemt.

En een groot vraagteken zet of zij, in dit geval, haar groeidromen wel kan realiseren. "Het zijn trouwe mensen hoor, daar niet van. Ze doen wat moet gebeuren, hebben het beste voor. Werken ook wel hard. Maar het vuur hè... hoe zal ik het zeggen? Het zijn géén ondernemers." Ik zie de flauwe lach, maar ook de frustratie. Hoe voelt het om een eredivisie-wedstrijd te willen winnen met een team uit de zaterdags-amateurs?

Voor het realiseren van je ondernemersdroom is het een prima uitgangspunt om een topteam om je heen te verzamelen. Helaas is de realiteit vaak weerbarstig. Niet alleen zijn sterspelers schaars, of zij succesvol kunnen zijn is sterk afhankelijk van hun omgeving. Omgekeerd kunnen mindere goden juist tot grote hoogte groeien in een passende stimulerende omgeving. De juiste mix aan kennis, capaciteiten en vaardigheden bepaalt of een team tot een high-performing team kan groeien. 

"Natuurlijk kan ik niet de helft ontslaan, maar hoe krijg ik de boel in gang? Implementeren van plannen, daar ben ik geen ster in. Maar als ik het overlaat aan mijn MT zie ik het ook niet gebeuren." Meegaan met jammeren over het personeel biedt geen oplossing, dus ik verschuif het perspectief.

"Zie groei van je onderneming eens als een project. Kenmerk van een project is een duidelijk doel en een gecontroleerde weg daarheen. Als je je groeipad vertaalt naar groei-projecten, wordt het al een stuk overzichtelijker. Worden mijlpalen en actieplannen prima meetbaar. Kun je je mensen gericht aanjagen als je het juiste instrumentarium inzet. Hebben jullie projectmanagement als competentie in huis?"

Projectmanagement is naar mijn mening flink onderontwikkeld binnen het MKB, terwijl het een basaal gereedschap is om geld, tijd en energie resultaatgericht in te zetten. "Stuur enkele hoger opgeleiden naar een Prince2 of andere projectmanagementtraining en de eerste trede op de trap naar boven dient zich aan. Geef vertrouwen, stuur aan op resultaten en de focus verschuift als vanzelf van goedbedoelende individuen naar presterende teams."

Een korte stilte volgt. "Meer uit mijn mensen te halen, dat past bij mij" zegt ze dan. "En een sterspeler als projectmanager, is dat een idee?"